Demontăm minciuni

310

Am crezut că măcar în luna decembrie cei de la Saceleanul.ro nu vor mai cădea în ridicol, dar se pare că ne-am înșelat. În stilul său caracteristic, micuțul gazetar Sterpu preia o informație lansată de Transilvania365 și susține cu tărie că la Săcele în anul 2018 s-au eliberat doar 27 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale. O mare minciună !

În comunicatul emis de Primăria Săcele privind numărul de autorizații de construire, instituția a eliberat un număr de 179 autorizații de construire după cum urmează:

-63 pentru locuințe

-5 pentru hale

-84 pentru utilități

-1 pentru spații agrement,sportive

-26 pentru diverse ( împrejmuiri,modernizări, continuare lucrări etc)

În loc să se documenteze și să ofere informații precise săcelenilor, mai ales că este și consilier local, habarnistul Sterpu ajunge să ne  compare cu comuna Tărlungeni, ba chiar susținând : „ Vecinii nostri din mediul rural au acordat de aproape 5 ori mai multe autorizații de construire pentru clădiri rezidenţiale decât urbea noastră și acesta fiind un motiv pentru care mulți dintre săceleni au ales să-și facă sau să-și cumpere o locuință pe raza administrativă a Tărlungeniului”.

Ținând cont că datele referitoare la Săcele sunt incorecte, avem mari îndoieli că numărul de autorizații de la Tărlungeni ar fi reale. Și dacă ar fi reale, nu se ajunge la o diferență de 5 ori.

Pentru liniștea sufletească a micuțului gazetar Sterpu îi precizăm că săcelenii au preferat să construiască sau să cumpere la Săcele. Doar cei care se pretind săceleni au cumpărat la Brașov.

Comments