De la 1 Iulie a crescut punctul de pensie

1124

De la 1 iulie au crescut pensiile și prestatiile sociale ale persoanelor cu handicap.
Pensiile cresc cu 10%, iar valoarea punctului de pensie ajunge, astfel, la 1.100 de lei, fata de 871,5 lei cât era punctul de pensie înainte de venirea PSD – ALDE la guvernare. În același timp, pensia minim garantată crește de la 520 de lei, la 640 de lei, iar in momentul in care PSD-ALDE a preluat guvernarea era 400 lei. Vorbim aici despre valori nete, pensiile sub 2.000 de lei fiind scutite de taxe și impozite, încă din luna Martie a anului trecut, când s-a corectat o nedreptate săvârșită pe vremea guvernării PNL care a introdus impozit pe pensii pentru ca CCR nu a admisese tăierea lor.
Acestea se vor plăti, începând cu iulie, între 1 și 15 ale lunii, ca urmare a unei convenții încheiate între Poșta Română și Casa Națională de Pensii Publice.
Tot de la 1 iulie s-au mărit și prestațiile persoanelor cu dizabilități, cu procente cuprinse între 12 și 17 la suta. Reamintesc că prestațiile persoanelor cu dizabilități au fost mărite și la 1 ianuarie, iar aceasta este a doua creștere din an, procentele de majorari, din 2018, fiind cuprinse între 28 și 136 la suta.

Comments