Cartierul Toamnei – un model de dezvoltare haotică a vechii administrații liberale de la Săcele

173

Am remarcat pe pseudo-fițuica PNL-ului , Săceleanul.ro, opinia unui săcelean care locuiește în cartierul Toamnei din Municipiul Săcele.  În mod caracteristic, consilierul local PNL Ciprian Sterpu, care locuiește în Municipiul Brașov, lansează și această fumigenă cu scopul de a crea dezbinare în rândul săcelenilor. Faptul că este și consilier local, și ar fi trebuit să cunoască problemele fiecarei zone, ar fi putut să le explice cetățenilor din Cartierul Toamnei exact situația reală din acest cartier. Probabil că PNL-istul Sterpu ori nu știe, ori nu vrea.

Haosul urbanistic din Cartierul Toamnei a fost generat de vechile administrații liberale ce și-au bătut joc de Municipiul Săcele. În goana de a ajuta câțiva latifundiari din zona, vechile administrații liberale au aprobat haotic PUZ-urile din Cartierul Toamnei. Cu siguranța că  PNL-istului Sterpu îi este greu să recunoască imensele erori urbanistice făcute de administrația PNL.

De asemenea, și situația străzilor din Cartierul Toamnei nu este clară. Din totalul de 6 străzi, doar 2 au fost cedate integral către Primărie. Sunt mulți proprietari care nu au cedat partea lor de drum către Primăria Municipiului Săcele. Așa cum se știe, nici o Autoritate Publică nu poate să facă investiții pe terenuri ce nu îi aparțin.

Totuși, în momentul în care au achiziționat terenurile în Cartierul Toamnei, actualii locuitori ar fi trebuit să se întrebe în sarcina cui cade realizarea utilităților.

Faptul că în zona lipsesc utilitățile este un lucru cunoscut și de administrația săceleană, dar Primăria Săcele împreună cu SDEE Transilvania Sud au un proiect de 3,2 milioane  lei pentru Cartierul Toamnei. În zonă va fi instalat un post de transformare de 400 KVA, 20/0,4 KV, iar LES-urile (linia electrica subterană) de 20KV, respectiv 0.4 KV, vor avea în total peste 10.000 metri lungime.Proiectul cuprinde și montarea a 48 de cutii de distribuție, iar Primăria Municipiului Săcele va asigura 50% din aceste costuri. Acest proiect este cunoscut și de consilierul Sterpu, indicatorii tehnico-economici ai proiectului fiind aprobați de către Consiliul Local Săcele. Dar pentru Sterpu e mult mai ușor să fie dezinformator.

Comments