Captiv între gunoaie

290

Se pare că începutul anului 2019 îl surprinde pe micuțul specialist Sterpu captiv între gunoaie. Acesta, împreună cu mâna sa dreaptă, mouse-ul, se arată deranjați că administrația a introdus pentru anul 2019 o taxă specială de salubritate în valoare de 10 lei pentru persoanele care nu au închieate contracte de salubritate cu operatorul economic.

După cum bine știți, începând cu data de 1 ianuarie 2019 s-au actualizat tarifele prevazute în contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare al municipiului Săcele prin concesiune nr.92/08.02.2014, prestate de către SC CIBIN SRL din Săcele.

Pe lângă  majorarea salariului minim pe economie, principala cauză a scumpirilor este taxa de mediu. Începând tot cu data de 1 ianuarie 2019, pe lângă tariful de utilizare a depozitului ecologic, utilizatorii vor fi obligați – prin efectul legii – la plata unei taxe de mediu în valoare de 30 lei/tonă, pentru deșeurile inerte și nepericuloase încredințate spre depozitare, în baza contractului pentru utilizarea depozitului de deșeuri.

Ținând cont că  taxă specială de salubritate a fost votată de Consiliul Local în aprilie 2018, administrația nu avea cum să anticipeze ce valoare va avea taxa de mediu în anul 2019, mai ales că aceasta a fost introdusă începând cu 1 ianuarie 2019 .De aici, apare o discrepanță în valoare de 1,44 lei între persoanele care plătesc contractual tariful de salubritate (11,44 lei) și persoanele care plătesc taxa specială de salubritate (10 lei). Bineînțeles că pentru anul 2020 această discrepanță va fi remediată.

Dacă în aprilie 2018 micuțul specialist Sterpu ar fi avut informații despre valoarea taxei de mediu pentru anul 2019 , de ce nu a propus un amendament în cadrul Consiliului Local pentru o taxa de salubritate mai mare ? Sau îi convine să încaseze indemnizația de consilier local fără să facă un minim efort pentru cetățeni ?

PNL-istul Sterpu uită să menționeze  că  nici un Primar de la Săcele nu a avut curajul să introducă taxa de salubritate pentru persoanele care nu au contract cu operatorul. Mai ales că partidul din care face el parte a stat ani buni la cârma Primăriei și nu a îndrăznit să îi deranjeze pe rău-platnici.

De asemenea, Sterpu omite intenționat să precizeze că în anul 2019 toți cetățenii vor plăti tariful de salubritate. Evident, acest lucru va duce să avem un oraș și mai curat. Sau consilierul Sterpu nu își dorește acest lucru ?. Noi bănuim că nu prea își dorește un oraș mai curat, ținând cont că de mai bine de 2 ani acesta locuiește în Municipiul Brașov.

Decât să bată apa-n piua pe Săceleanul.ro, mai degrabă PNL-istul Sterpu l-ar trage de mânecă pe colegul său de partid, consilierul local Cristian Popa, să facă contract de salubritate pentru cele 8 persoane care își au domiciliul la adresa sa, nu doar pentru 2 persoane.

Comments