APA NU MAI ESTE POTABILĂ ÎN MUNICIPIILE BRAȘOV, SĂCELE ȘI CODLEA!!!

1507

 

Comunicat oficial Compania APA Brașov

Ca urmare a codului roșu de inundații s-au înregistrat creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Tărlung, fapt ce a impus golirea controlată a lacului de acumulare care asigură sursa principală de apă a municipiilor Brașov și Săcele. Aceasta a condus la creșterea turbidității mult peste valorile obișnuite.

Pentru asigurarea unui regim de continuitate în procesul de furnizare a apei potabile către populație, Compania Apa Brașov a fost nevoită să efectueze o serie de manevre pentru a cupla rețeaua publică de distribuție la sursele alternative existente pentru astfel de situații. Astfel, pentru completarea necesarului de apă au fost activate sursele subterane aflate în zona Hărman – Prejmer – Sânpetru ce pot asigura apă potabilă prin pompare din puțurile de mare adâncime.

Precizăm că ne confruntăm cu un fenomen ce nu a putut fi evitat și pentru intrarea în normalitate vom fi nevoiți să facem în continuare o serie de manevre în rețeaua publică de distribuție.

Cu toate acestea, este posibil ca în anumite zone, alimentarea cu apă să fie insuficientă sau să aibă o turbiditate mai mare.

Zonele mai afectate sunt: Săcele, Răcădău (parțial), Timiș – Triaj, Centru, Astra și Schei.

În Municipiul Săcele zonele afectate sunt cartierele Electroprecizia, Cernatu, Baciu, Bunloc și bdul G. Moroianu.

Estimăm ca situația să revină treptat la normalitate în următoarea perioadă.
Vă vom ține la curent cu evoluția situației. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim tuturor utilizatorilor afectați pentru înțelegere.

Comments