7,5 milioane de lei de la Guvern pentru Electroprecizia Electrical Motors

635

Compania săceleană Electroprecizia Electrical Motors a primit un ajutor de stat din partea Guvernului de 7,5 milioane de lei pentru extinderea capacității de producție, acesta urmând să acopere jumătate din investiția de 3,27 milioane de euro. Compania își va majora numărul de angajați cu 30 de persoane și va crește capacitatea turnătoriei de aluminiu de la 150 de tone pe lună la 220 – 230 de tone pe lună.
Primele acorduri de finanțare din 2019 acordate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie au fost semnate astăzi de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. „Semnarea celor nouă proiecte se încadrează în politica Guvernului de încurajare a investițiilor cu impact major în economie. Așa cum am subliniat în repetate rânduri, anul 2019 va fi anul dedicat investițiilor. De aceea, am prevăzut în buget cele mai mari alocări de la deschiderea schemei până în prezent, astfel încât, toți cei care vor sa investească în economia românească să o poată face”, a declarat Teodorovici.

Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finanțarea acestora fiind în valoare de 151,1 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.
Grupul de firme Electroprecizia, controlat de omul de afaceri Adrian Secelean, și-a propus investiții de peste 15 milioane de euro în următorii cinci ani doar în fabrica de motoare electrice.

Cu o tradiție de peste 80 de ani în industria locală, grupul Electroprecizia are în prezent 1.000 de angajați și reprezintă un jucător important pe piața producătorilor de motoare electrice mono și trifazate din Europa de Sud-Est și Centrală.

Comments